måndag 7 januari 2013

Skogsfynd och distanscyklingDen här vad-det-nu-är hittade jag i skogen idag, och släpade/bar hem. Kan inte låta bli att fundera på vad det varit och, framför allt, hur den hamnade där... Hur som helst - den är färdigrostad och klar, och jag tror att den kommer att bli fin ihop med klätterväxter i sommar.

*****
Årligen har "mitt" gym - www.lerumssportcentrum.se - en distanscykling som drar igång första söndagen på det nya året och avslutas när Vasaloppet går av stapeln i början av mars. Varje söndag förmiddag sitter drygt 30 galningar på varsin cykel i ett mörkt rum och trampar sig, via storbildsskärm, i en och en halv timma igenom en etapp i de italienska alperna! Det går sakta och tungt med mycket motstånd i tramporna uppför serpentinvägarna , och sedan utför i 80 km (säger Stefan som är den som håller i cyklingen) på hög kadens - så heter det visst när man trampar fort *s*- men musik dånar ut i högtalarna och hjälper en att hålla tempot uppe. På en del rinner svetten ner i stora pölar på golvet och hela rummet fylls av en enorm, positiv energi. Efteråt är jag alldeles lilaröd i ansiktet och väldigt, väldigt trött... men känslan av välbefinnande är obetalbar! Om man varit med alla söndagar får man som belöning (?) cykla hela Vasaloppet i direktsändning framför TV:n, vilket jag har som intention att göra i år!

Mitt enda bekymmer med träning är att min kropp blir så fylld av piggelinhormoner att den vaknar vid 3 - 4-tiden på natten och tycker att den, oavsett när jag gick och lade den, har sovit klart... Det tycker sällan min hjärna, dock, så det blir en kamp som kan ta ett par timmar och som får lite olika utfall...

*****
Har städat bort julen, men låter ljusstakarna i fönstren stå kvar ett tag till för de ger ett så varmt och mysigt sken. Har satt dem på timer, så att det ska bli extra skönt och välkomnande att komma upp på morgonen.

  3 kommentarer:

Siv Svensson sa...

Tänk vilka fina fynd man kan göra i skogen. Det blir spännande att se till sommaren vad som hänt med ditt fynd. Cykla Wasaloppet i direktsändning, då hoppas jag du vinkar till oss här på Grimslätt.
Kramar från oss och Balder

Sökaren sa...

:-) - du är för rolig, Siw! I direktsändning "framför TV:n" - inte i den. Men jag ska tänka på er och Balder när jag sitter där och sliter i mitt anletes svett. Kram på er!

Y-flocken sa...

Alltså, bilden nästan lyser nu när du fixat den!! Jättefint!!!