lördag 19 januari 2013

Julklappar som räcker längre än till påska...

Idag var det dags att leverera den första julklappen till de fyra äldsta barnbarnen:


"Kenta och barbisarna" med Boulevardteatern


En STOR och spännande julklapp med leksaksinnehåll är förstås det absolut roligaste för små barn att få! Himla otur då för mina barnbarn att bland det värsta, och mest ångestskapande, som finns för mig är att gå in i en leksaksaffär med hyllorna sprängfyllda av färgglada och, oftast, otäckt plastiga prylar i rosa och blått. Jag gör mina tappra försök, går förvirrad rad upp och rad ner och försöker hitta något vettigt som passar för var och en av de sju små liven, och som dessutom ska kännas bra för mig att ge bort. Utan att lyckas.

"Folk och rövare i Kamomilla stad" såg vi i höstas

 Men så för ett par år sedan kom jag på att man väl i stället kunde ge bort upplevelser - även till barn!? Så fick det bli, och jag vågar nog säga att det blev succé. Numera föräras alltså såväl pojk som flickbarnbarn med ett kuvert vars innehåll består av biljetter till teater och/eller bio, och som varar hela våren! Vi går tillsammans vilket gör det hela till en win-winsituation eftersom jag själv tycker att det är så fantastiskt roligt - både att få umgås med barnen på det här sättet, och att få ett legitimt skäl att se barnteater... *s*.
Sen har vi förstås en himla tur som bor i en kommun som varje termin har ett stort och brett utbud för såväl förskole- som skolbarn!


Här ytterligare exempel på föreställningar som vi kommer att se den här terminen:

 
           "Lite Lennart" med Göteborgsoperan

 "Min tur" med Teater Spekatakel

Allteftersom barnen blir äldre, får jag väl revidera konceptet till annat än bara teater. Konsert kanske (kan nog bli HUR kul som helst att som tonåring med mormor/farmor - eller inte...). Resa (skulle säkert bli populärt, får väl börja spara redan nu). Opera (nåja, man kan väl alltid försöka).
Det är bara fantasin som sätter gränser, och jag har några år på mig att fundera *s*.
 

3 kommentarer:

Y sa...

Världens BÄSTA julklappar!!!

Anonym sa...

Håller med Yohanna! Nova tyckte dagens teater var super!! ♥★★♥

Sökaren sa...

:-) - ja, det märktes. Hon var helt uppslukad hela föreställningen!