söndag 27 januari 2013

HelgyraDet har varit yra helgen lång; skidyra, kalasyra, cykelyra, snöyra - man kan bli yr för mindre :-). För första gången sedan tjejvasaloppet i mars förra året så kom vi gudinnor igår iväg i skidspåret, vilket var efterlängtat och kanonhärligt! Det var väl inte de allra bästa spåren eftersom vi har så lite snö men klart åkbart, så en dryg timma stakade vi runt. Som sig bör blev det varm choklad och macka efteråt - den vispade grädden stod dock kvarglömd hemma i kylen :-(. Skidskorna hade jag oxå glömt, så det blev till att vända hem efter några kilometers bilfärd och hämta dem. Ibland, eller om sanningen ska fram - varenda dag, blir jag SÅ trött på mig själv!
Trevlig middag hos gamla, goa vänner igår kväll, och sedan distanscykel i Pyrenéerna i morse. Det blev lite extra tungt eftersom träningsvärk i ljumskarna från igår började göra sig påmind redan vid "uppståndelsen" i morse. Men det var bara att bita ihop och kämpa på. Lyckades dessutom felplacera mig själv så att jag satt på cykeln framför Stefan (som håller i passen), vilket innebar att det absolut INTE gick att försöka ta det lugnt minsta lilla stund, för då upphävde han genast sin röst och mässade uppmuntrande; "Tramp, tramp, tramp, tramp, dra och trampa, dra och trampa! Ligg i, bara några hundra meter kvar upp till toppen!" Han har verkligen ingen avståndsuppfattning den mannen, för efter alldeles för många minuters intensivtrampande var vi fortfarande inte uppe... Ja, så där höll det på, men smärtsamt kul är det.


Hundarna måste ju också få sitt, så dotera, jag och våra fyra hundar tog en promenad på sjön i horisontell snöyra. Det stack som nålar i ansiktet i motvinden - vilket jag tycker gör sådär riktigt skönt-ont - och man känner verkligen att man lever. Hoppas, hoppas, HOPPAS att vädergudarna står oss bi och låter snön ligga kvar ett tag. Jag menar, SMHI har ju haft fel förut, eller hur?!

2 kommentarer:

Y sa...

Det där kortet på löven är SÅÅ fint. Och nu beställer vi sol och ett par minusgrader så vi får njuta av den vackra, nyfallna snön.

Sökaren sa...

Tack! Vore en nåd att stilla bedja om, det där med sol och snö... men nu vaknar vi till plus 3° och slaskeblask.