fredag 7 december 2012

Vinter!


 

 Äntligen är gråa och regniga hösten slut, och lagom till första advent fick vi ett alldeles sagolikt vackert, vintervitt landskap - jag bara älskar det!!! Kallt som sjutton är det, eller närmare bestämt minus nitton i natt, men inomhus är det varmt och mysigt med alla adventsstakar, julstjärnor och glöggdoft. Hönsen har fått tillskottsvärme så att tuppen inte ska förfrysa kammen, och hundarna rastas flera korta promenader varje dag, i stället för en lång, för att inte frysa fötterna av sig.


Träningsmässigt har det varit lite si och så i höst, flera förkylningar har satt p för regelbundenhet, men några spinning-, yoga- och corepass har det ändå blivit. Och förstås dagliga, låååånga svamppromenader så hela frysen är full med trattkantareller :-).

Göteborgsklassikern är i alla fall avklarad med sista grenen som var terränglöpning i Skatås första söndagen i november - ösregn och lera upp över anklarna gjorde loppet till en upplevelse utöver det vanliga. Fort gick det inte, men riktigt skönt var det ändå att ha klarat av denna första klassiker på hemmaplan. Tänker satsa på att göra den varje år så länge jag får vara hel och frisk.


Solen lyser på dagarna, och måne och stjärnor på nätterna - det finns verkligen ingenting som går upp emot klara vinterdagar och -nätter! Nästa vecka kommer det att spåras på Öijared, om vädret inte ändrar sig vill säga, och jag ser otroligt mycket fram emot att få åka skidor igen. Inte förrän i onsdags fick jag tummen ur och åkte upp till snälle Conny som hjälpte mig att ta bort klistret som satt kvar från Tjejvasan, för sedan dess har jag inte åkt en meter...


"Det strålar en stjärna förunderligt blid
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världarnas oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit
då skrider hon närmre, då kommer hon hit
och då vet man, att snart är det jul."

                                                             Jeanna Oterdahl

En riktigt God Jul önskar jag er alla!
.

2 kommentarer:

Y-flocken sa...

Jag känner på mig att du kommer vara jättefrisk hela nästa år. =) Vilken fin bild på stjärnan!!

Marie Runestam sa...

Jösses vad frisk du kommer att vara nästa år, och så himla vältränad! Det blir ditt bästa år , träningsmässigt. Affimerar det in i dej, och mej.