måndag 17 december 2012

Inspiration


Har, av någon anledning, den senaste tiden fått en massa lust & energi att avsluta alla halvfärdiga projekt här hemma (och hos hyresgästen *s*). Det handlar om allt från att måla klart i bl a hallen och röja & städa både ute och inne, till att byta skruvar som sticker upp från mässingslister och trasar sönder alla mina strumpor.

Eftersom hallen är lite shabby chic-stil så googlade jag på "måla shabby chic", hittade in på en blogg och blev bara helt frälst!!! Har nog aldrig sett ett hus och en trädgård med så många unika, fiffiga, vackra, kreativa lösningar och idéer, som dessutom var så otroligt skickligt utförda! En ren fröjd för ögat, och det gav migåå mycket inspiration!
  
Tog en sväng upp till favoritskogen, och plockade mossor, lavkvistar, små granskott som bosatt sig på "fel" ställen och grenar med vissna löv. Jag som normalt är näst intill allergisk mot pyssel o sånt gick nu loss, och fyllde både en gammal skopa och en dito gjutjärnsgryta med en del av det jag hittat. Det blev verkligen inga mästerverk och inte ett dugg märkvärdigt, men i mina ögon är det enkla det vackraste så jag är nöjd :-).

I morgon ska alla granskotten, utom ett, sättas ner i zinkhinkar och placeras ut längs planket vid entrén. Den enda lilla granen som inte ska bo utomhus ska få bli bordsgran inne, eftersom jag inte har någon stor gran. I den ska bara hänga små glasänglar som jag såg på Nille häromdagen och gärna ville ha, men avstod från att köpa eftersom jag inte visste var jag skulle göra av dem - nu vet jag alltså!

Hemma hos J blev jag häromdagen bjuden på kaffe i en bedårande fin kopp med julmotiv, och jag kunde inte motstå frestelsen att köpa några åt mig själv oxå. Den lilla domherren, som jag vid varje klunk kaffe ser komma flygande, gör mig.... lycklig? Nåja, i alla fall väldigt glad *s* 

3 kommentarer:

Y-flocken sa...

Kommer bli jättefint med massa små granar!

Sökaren sa...

Tror jag oxå :-). Det blir säkert någon liten planta över till dig med ;-).

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Tack snälla för din kommentar!
Det glädjer oss mycket.
Så söta små koppar!
Kram Anette