lördag 12 maj 2012

Vägen och målet

Dagens träningsdos: 
Cyklar 31 km

 
 Älskar blommande gullviva och förgätmigej- det är VÅR!
 
Med stormsteg närmar vi oss vår sista etapp, 10 mil i Vätternrundan, av Tjejklassikern som inleddes med 1 000 m i Vansbrosimmet i juli förra året. Kommer ihåg hur fruktansvärt nervös jag var inför det... gillar ju egentligen inte vatten, men hade, tillsammans med mina fyra gudinnekompisar Marie, Anne-Marie, Agneta och Gunilla, tränat flitigt hela året. En gång i veckan ca 1 000 m i Nolhagabadet med efterföljande fika, förstås *s*. De knappa 40 minuter loppet tog var dock en barnlek jämfört med vad som komma skulle; i augusti då vi sprang 10 km i Lidingöloppet och i mars i år då vi åkte 30 km i Vasaloppet.

Följande citat ur GP 11 maj 2012, av Eric Hilmersson, sammanfattar väldigt bra min syn på vad det handlar om:

"... att själva loppet egentligen inte är så viktigt, att det är resan som är målet och att ingen kan ta ifrån oss alla träningspass som vi ju faktiskt genomfört ... För så är det ju - det stora jobbet är gjort, nu är det dags för fest."

Precis så tycker jag - varje lopp har varit EN FEST! *s*

*********
Plockade ut Pantern ur garaget idag, trotsade de regntunga skyarna och gav mig av runt Sävelången. Det är så otroligt vackert när vitsipporna täcker marken och violer, "rävrumpor" (åkerfräken), humleblomster och kabbeleka är som allra skirast. Att cykelturen dessutom ackompanjeras av fågelsång i olika tonarter gör att jag blir alldeles pirrig av lycka! Fortsatte ner till Lerum/Almekärr, sedan via Hedefors och Stenkullen tillbaka till Floda och hem - allt för att få ihop drygt tre mil.

Jag tycker allt bättre om min cykel ju mer jag lär känna den och förstå mig på hur den ska användas. I början körde jag mest på andra drevet, men när jag nu förstått att treans drev tar mig framåt mycket snabbare med samma input av energi så blir cyklingen än roligare *s*. Att köra på treans drev och, säg, fyrans växel gör att till och med uppförsbackarna - om de inte är alltför långa och branta - avverkas i hyfsat tempo. Me like.

  Min nya svarta Panther som jag är sååå glad över!

2 kommentarer:

Y-flocken sa...

Det var väl tur att du köpte cykeln till slut - trots mina protester! =) Kanske kommer du t.o.m. fortsätta cykla efter loppet... Kram!

Harmonia sa...

Mmmm, ibland ska man bara lyssna till sig själv... Självklart blir det fortsatt cyklande - ska ju till Gotland :-).