... som i det här fallet är ett enkelt recept på laxpaté, som jag gjort i massor av år till både jul och midsommar eftersom jag inte riktigt är den husmoderliga typen som måste komma på nya rätter hela tiden, utan kör repriser när jag hittar något vi gillar.
i matberedare. Tillsätt 2 stycken
1 msk mjöl, det uppblötta brödet, 1½ tsk salt, ½ tsk
½ tsk vitpeppar och ½ krm cayennepeppar
och kör tills allt blandats ordentligt.
och kör tills allt blandats ordentligt.
Lägg sedan i ytterligare 1 ägg och 3 dl grädde
och låt beredaren gå tills smeten blivit så slät du vill ha den.
och låt beredaren gå tills smeten blivit så slät du vill ha den.
Häll hälften av smeten i en bakplåtspappersförsedd, alternativt smord, avlång form och lägg på en rad färska
eller crab stic.
Den andra hälften av smeten blandas med 1 dl
Den andra hälften av smeten blandas med 1 dl
och hälls till sist i formen.
In i 200° varm ugn i vattenbad ca 1 tim och - voilà!
Fröjdefull Jul!
3 kommentarer:
Och GOD blev den!!
åh vad god den såg ut! HJag älskar laxpate men har aldrig gjort ngn själv... Men det ska bli av nu!
När man vant sig vid hemgjord smakar de köpta inte gott längre, så om man börjar får man fortsätta - lycka till! :-)
Skicka en kommentar