fredag 20 september 2013

Feel good-resa till Toscana!


Har knappt hunnit återhämta mig efter en av de roligaste och mest intensiva veckorna i mitt liv fylld av träning, dans, mat och gemenskap med en busslast spännande (och för mig innan resan okända) människor - alltså, den optimala semesterresan!

Så mycket fotograferande hanns inte med, men här kommer i alla fall en liten bildexposé. 


Tänk Italien...


Mellan Pisa och Florens bodde vi, nära byn Volterra... tänk Toscana...


Utsikt från vår altan


... blunda och smaka på orden - visst känns det vackert?! Och varmt?

Visst känns det pasta, pizza, bruschetta, vin och oliver?Ljummet, nybakat bröd...
... limoncello och biscotti...... apelsiner och honung?

Mitt i alla dessa smaker, lukter, värme och skönhet bodde vi på en av Toscanas oräkneliga kullar mellan Pisa och Florens i en helt underbart fantastisk vecka!

Här är vårt boende, Diacceroni, i tyst och stilla gryningsljus.
Och till den här magiska utsikten med en oändlig himmel vaknade vi varje morgon!

Men det var sannerligen inte bara mat och vackra vyer som vi kunde njuta av, utan till största delen fylldes dagarna med cirkelträning, zumba, olika yogapass, boot camp, löpning, promenader, funktionell träning, pilates, grid roll, massage (TACK Carin!) och sist men inte minst; cykling i det böljande toscanska landskapet med (enligt somliga!) härligt branta, långa uppförsbackar till de små byarna på kullarna där man kunde äta världens godaste glass och ta en kopp urstark espresso.


Nån direkt vila var det alltså INTE tal om!
Inte en enda bild fick jag, av kanske förståeliga skäl, på alla träningspass men Stefan Jespersen gjorde en fin film - TACK för att jag får länka ut den, Stefan!


Våra hyrcyklar

Utöver alla ovanstående aktiviteter blev det också några utflykter med bussen; bland annat till havet och vandring på bergssidan i nationalparken Cinque terre mellan några av de fem byarna med det turkos Medelhavet att vila ögonen på när man stannade på något av de tusentals trappstegen för att ta en klunk vatten. 

Här lämnar vi hamnstaden La Spezia för en tvåtimmars helt fantastiskt vacker båtfärd till byn Monterosso al Mare som är den av byarna som ligger längst ut.
Vackra klippor...
... och så byarna förstås med sina färgglada husfasader!Några av oss hoppade av i den näst sista byn, Vernazza, där vi unnade oss själva en helt superb lunch vid bord med vit tygduk, riktigt porslin och glasglas - lyx!

I 30° värme är det viktigt att dricka mycket - ömsom vin...

... ömsom vatten

För nu väntade en ca fem kilometers vandring från Vernazza...


Vernazza
... till Corniglia där vi sedan tog tåget tillbaka till La Spezia.


CornigliaCorniglia

I stället för grisfest och sangria som i Spanien, bjöds vi på pasta- och pizzakvällar med lokalt producerat vin och långdans & zumba med världens bästa Karin Svensson (som tillsammans med maken Peter arrangerat resan) så svetten dröp och man blev helt som berusad på musik och dans!

Tror inte att jag någon gång tidigare varit i ett sammanhang med så mycket positiv energi, skratt och glädje som i det här gänget. Olika åldrar, olika personligheter, ja olika allt - men med ett gemensamt: alla bjöd på sig själva från morgon till kväll!!!
Bilden lånad av Maria Andreasson2 kommentarer:

Y sa...

Vilken underbar sammanfattning av (vad jag förstått) en underbar resa!!!

Sökarens sa...

Tack! Ja, det var en, på alla möjliga sätt, alldeles, alldeles underbar upplevelse! :-)