torsdag 14 februari 2013

SportlovsdaxDet är sportlov och tråkigt att vara på fritids tycker några av barnbarnen, så hem till mormor/farmor  kan man ju alltid åka en dag och få lite omväxling.
Det börjar med frukost och jag verkar ha fått ett nytt barnbarn, "Apis", som sitter med och knaprar i sig några flingor.

Att ljuda sig igenom fågelarterna på underläggen, titta ut genom altandörren och försöka känna igen vilka fåglar det är som trängs vid matbordet är en jättekul sysselsättning. Jag pekar också ut vilken rovfågel det var som tog en av mina hönor för ett par veckor sedan. L tycker den ser ut som en katt i huvudet, och ja, det gör den nog faktiskt - duvhöken!
Lekkistan töms på sitt innehåll, och det blir en del diskuterande innan man kommer överens om vad som ska lekas med idag. 

I väntan på att elden ska bli glöd, så klättras det hej vilt i den gamla, rostiga ställningen som är ett minne från tiden då mitt hus var skola. Den har genom åren varit, och är fortfarande, en otroligt populär lekplats.
L tycker storkusinerna är tråkiga som bara klättrar och klättrar, så han strosar bort till ekan och kommer på att han kan gömma sig bakom hönsgården så att de stora barnen kan få leta. De kommer säkert att tycka att det är en jätterolig lek. Eller?
Det finns ingenting som går upp emot pinnbröd grillat över öppen eld, och med stora klickar smör i!
Tycker i alla fall farmor och äldsta barnbarnet som är den som får äta upp alla de yngre barnens bröd...
Är det sportlovsfest måste man ju ha efterrätt, eller hur? Den serveras inomhus, semlor och chokladbollar är vad som bjuds, och nu har även mammor och småsyskon dykt upp. Minstingen, ett halvår liten, passar i ett obevakat ögonblick på att stoppa HELA handen i semlegrädden och sedan snabbt in i munnen. Det blir jubel runt fikabordet och alla skrattar hejdlöst åt hans tilltag - härligt!!!
En efter en droppar barnbarnen av, så till slut är det bara N kvar och vi kör några parti Uno. Hennes "Apis" sitter i högsätet, och får god hjälp av sin matte under spelets gång. Trots det vinner han inte ett enda parti.
Till slut åker även han och N hem, och hennes gullige pappa har köpt en stor blombukett till sin prinsessa på ALLA HJÄRTANS DAG - DET är kärlek tycker jag!

KRAM! 


3 kommentarer:

Olivia sa...

Perfekt dag i mina ögon. Åhh, kände riktigt smaken av pinnbrödet, mums!

Y sa...

Härligt!! Och min lille Levi går sin egen väg... <3

Noah ville förresten inte ha sin kvällsgröt enligt Peter, jag tror han fortfarande kom ihåg smaken av semlan... =)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så härligt för barnen med sportlovsvecka. Nu när vi har snö och allt.
Kram Anette