fredag 1 februari 2013

Afternoon tea


Ända sedan min tid i England har jag längtat efter riktig clotted cream till mina scones. Har då och då googlat för att se om jag kunnat hitta recept på det, och för några veckor sedan blev det napp – jisses vad glad jag blev! Nu var det då dags att prova på, och sedan hade jag tänkt försöka skriva ett charmigt inlägg om hur gott och trevligt det blev att ÄNTLIGEN få njuta av den hett efterlängtade grädden – men, men… jag säger som Raskens Ida; ”En sa' allri' räkna ut nåt!”


Efter att ha följt receptet till punkt och pricka (genom att hälla vispgrädden i en skål som fick stå i en kastrull med sjudande vatten 1½ timma, och sedan i kylen i 12 timmar), dukat upp fint och bjudit in delar av familjen på te och nybakade scones så blev det bara en enda stor besvikelse! Scones och te var goda och den ”clottade creamen” smakade helt ok, men hade en vidrig konsistens (se bild ovan)... inte alls som den man får i England. Vet faktiskt inte var det gick snett, men kanske berodde det på att vår mjölk är pastöriserad? När jag nu googlat vidare, har jag hittat andra recept där man kan använda en blandning av helmjölk och grädde, så kanske vågar jag mig på ett nytt försök så småningom.


Sylt hör förstås till...


... och den här lilla munnen lät sig väl smaka av bröd och sylt, men grädden spottades ut.


"Där sitter de andra och mumsar, medan jag bara får en urtrist brödpensel att gnaga på! Som dessutom smakar urk - usch!"

1 kommentar:

Y sa...

God var det i alla fall. Och Levi hade säkert tyckt om den om jag förklarat vad det var - han var ju så övertygad om att det var ost han stoppade i munnen så han blev nog förvånad helt enkelt. Ungefär som när man har kaffe i muggen men tror det är te. =) Och ja, stackars söt-Noah! =)